بهمن فرد

سر ارادت ما و آستان حضرت دوست که هر چه بر سر ما می‌رود ارادت اوست

بهمن فرد

سر ارادت ما و آستان حضرت دوست که هر چه بر سر ما می‌رود ارادت اوست

وبلاگ

سه شنبه, ۷ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۱۰:۰۰ ب.ظ

طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای

در اینجا ۱۳ نکته مهم در خصوص طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای را بیان می‌کنیم تا به راحتی بتوانید یک بلاگ حرفه‌ای بسازید.

1- متناسب بودن وبلاگ با هدف

goals-طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای

هدف شما از طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای چیست؟
مسلماً هدف شما این است که وبلاگی طراحی کنید تا وسیله‌ای برای رسیدن به هدف‏‌هایتان شود. این هدف اصلی است و هر هدف دیگری غیر از این در مرتبه‏‌های بعدی اهمیت قرار خواهند گرفت.

چگونه وبلاگ خود را طراحی خواهید کرد؟

گام اول در طراحی، وجود دکمه‏‌هایی است که کاربر را به انجام عملی خاص دعوت می‏‌کند. بنابراین برای فراخوانی و ترغیب مخاطبان، به مجموعه‌‏ای از سر فصل‏‌های بصری نیاز دارید. این سر فصل‏‌های فراخوانی، بایستی به صورت کاملاً خاص در وبلاگ شما نشان داده شوند تا جلب توجه کنند.
سر فصل‌ها و یا به عبارتی فراخوانی‏‌ها را در جایی از وبلاگ قرار دهید که کاربران بیشتر می‌‏بینند… برای مثال بالای صفحه یا بالای نوار کناری یا پایین پست‏‌ها و …

2- استفاده از حداکثر دو یا سه فونت

fonts- طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای

استفاده از فونت‏‌های زیاد و متنوع باعث شلوغی و بی‏‌نظمی وبلاگ شما می‏‌شود، و از نظر بصری وبلاگ جالبی نخواهد بود. حداکثر از سه فونت در نوشتن مطالب وبلاگ‏تان استفاده کنید. یک فونت برای لوگو، یک فونت برای سرفصل‏‌ها و یک فونت برای محتوای وبلاگ.

3- استفاده از حداکثر دو یا سه رنگ

pretty colors- طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای

طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای، انتخاب رنگ پارامتر مهمی است. یک رنگ را به عنوان رنگ اصلی انتخاب کنید. رنگ اصلی در واقع اولین رنگی است که می‏‌خواهید کاربران ببینند و آخرین رنگی است که آنها از وبلاگ شما در خاطر خواهند داشت.
یک رنگ، مانند خاکستری نیز به شما کمک می‏‌کند تا بر جنبه‌های خاصی از وبلاگ‏تان تأکید کنید. برای فراخوانی‏‌ها نیز از رنگی استفاده کنید که باعث جلب توجه کاربر شود تا در فراخوانی شرکت کند.

4- انتخاب متناسب رنگ‏‌ها

با توجه به محدودیت در تعداد رنگ‏‌ها، رنگ اولیه و رنگ فراخوانی باید مکمل یکدیگر انتخاب شوند. اول رنگ اصلی‏ خود را انتخاب کنید، سپس با توجه به اصول علمی رنگ شناسی، مکمل آن‌را پیدا کنید.

5- به کار بردن طیف رنگ (گرادینت) سایه و بافت‏‌های مناسب

در طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای، مشابه میکاپ، هر چه تشخیص رنگ‏ها سخت‏‌تر باشد طرح زیباتر خواهد بود. برای طراحی از طیف رنگ(Gradient) ، سایه و بافت‏ها (Texture) آن‌چنان ماهرانه استفاده کنید تا تنها با نگاه دقیق در صفحه سایت، قابل تشخیص باشند. در این شرایط سایت زیبا به نظر خواهد رسید و تنها با دقت زیاد، رنگ‏‌ها و بافت‌‏ها قابل تشخیص خواهند بود.

6- داشتن یک زاویه کلی برای تمام طیف‌‏ها و سایه‏‌ها

هدف اصلی از هنر، زیبا دیده شدن است. بدین منظور در طراحی وبلاگ باید یک زاویه کلی برای تمام گرادیانت‏‌ها و سایه‏‌ها انتخاب شود. فرض کنید نور خورشید بر روی میزی تابیده می‏‌شود… در این حالت تمام دکمه‏‌ها و نوشته‏‌های روی میز گرادینت و سایه دقیقاً یکسانی را خواهند داشت. طیف رنگ‏‌ها و سایه‏‌ها در وبلاگ نیز باید چنین همخوانی را داشته باشند.

7- بودن فضای سفید در سایت

علاوه بر استفاده مناسب از حاشیه‌‏ها، بهترین روش برای داشتن فضاهای سفید در صفحه این است که هر چیزی که نقشی در هدف شما از طراحی سایت ندارد را حذف کنید.
آیا واقعا به تگ‌‏ها در صفحه نیاز دارید؟ اگر نه… پس آنها را حدف کنید.

8- تفکیک قسمت‏‌های مختلف با استفاده از خطوط حاشیه

خطوط حاشیه کمک می‏کنند تا وبلاگ منظم‏‌تر باشد و همچنین از نظر بصری بخش‏‌های مختلف از هم جدا می‌‏شوند. با استفاده از مجموعه خواص border می‏‌توانید برای بیشتر عناصر وبلاگ حاشیه تعیین کنید.

9- استفاده از grid برای هم‌ترازی تمام قسمت‏‌های صفحه

یکی از نکات مهم در طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای، هم‌ترازی اجزای صفحه آن است… 960 grid یک قالب فوتوشاپ است که به شما کمک می‌‏کند تا تمام طراحی‏تان را دقیقاً هم‌تراز کنید. زیرا تمام بخش‏‌ها و بلوک‏‌های متنی در طراحی شما باید هم خط باشند.

10- افزودن زیرنویس عنوان به محتوای وبلاگ

در پست‏‌های وبلاگ‏تان از زیرنویس برای عنوان‏‌های کوتاه استفاده کنید. از نقطه نظر طراحی، این زیرنویس‌‏ها مفاهیم را تفکیک و همچنین درک عنوان را آسان‌‏تر می‏‌کنند.

11- طراحی با  CSS

فرآیند طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای کمی پیچیده‌‏تر از چیزی است که فکر می‏‌کنید. یکی از راه‌‏های افزایش جذابیت وبلاگ، افزودن تصاویر به پس زمینه است. البته از عکس‌‏های با حجم کم استفاده کنید تا باعث کاهش سرعت وبلاگ نشود.

در اصل شما تصاویر را از فایل‌‏های فوتوشاپ گرفته و در پس زمینه‏‌های قسمت‏‌های مختلف قرار می‏‌دهید. یک راه ساده برای قرار دادن تصاویر پس زمینه استفاده از CSS است. در ادامه مواردی را که در CSS برای کار با پس زمینه استفاده می ‏شوند، بیان شده است:

1

2

3

4

Borders – {border: 1px dashed #CCC;}Frames – {border: 1px solid #CCC; padding: 1px;}

Text Shadows – {text-shadow: 1px 1px 1px #CCC;}

Box Shadows – {box-shadow: 10px 10px 5px #CCC;}

Rounded Corners – {border-radius: 5px;}

همچنین با استفاده از ویژگی‌های font-face و transition در CSS قادر خواهید بود تصاویر متحرک را در وبلاگ‏تان قرار دهید، اما در نظر داشته باشید که در مرورگرهای قدیمی نشان داده نمی‌‏شوند!

12- استفاده از تصاویر کوچک و تکراری در پس زمینه

برای جلوگیری از کاهش سرعت وبلاگ خود، از تصاویر کوچک استفاد کنید و این تصاویر را با استفاده از CCS در راستای افقی یا عمودی تکرار کنید. در این شرایط تصاویر سریع‌‏تر بارگذاری خواهند شد.

13- انسجام در فراخوانی‏‌های وبلاگ

نکته نهایی که در طراحی یک وبلاگ حرفه‌ای باید در نظر بگیرید این است که یک طراحی ثابت برای دکمه‏‌های فراخوانی در نظر بگیرید. رعایت این نکته باعث می‌‏شود تا استفاده از وبلاگ برای کاربران راحت‌‏تر باشد و همچنین هرگاه آنها دکمه یکسانی را چندین بار در صفحه ببیند، توجه‏شان جلب می‌‏شود و به احتمال بیشتری روی آن کلیک خواهند کرد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی